Presiunea lumii
Autor: George Cornici  |  Album: Eseuri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de geocornic in 20/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

 

Presiunea lumii

 

 

 

„NU IUBIŢI LUMEA, NICI LUCRURILE DIN LUME...” (1 Ioan 2:15)

Asupra submarinului apasă o presiune uriaşă. Funcţionând în ocean toată cantitatea de apă deasupra lui manifestă o presiune extraordinar de mare. În aceste condiţii submarinul ar fi în pericol de a fi strivit sub greutatea apei. Ce fac proiectanţii pentru a preveni lucrul acesta? Ei specifică în proiect faptul că atunci când submarinul e construit, în interiorul lui să se creeze o presiune care oricând să fie mai mare decât presiunea apei. Deci, în orice moment presiunea interioară a submarinului să depăşească presiunea exterioară a apei oceanului. Dacă ar fi defecţiuni tehnice privitor la această presiune interioară, bine-nţeles, ar fi un dezastru.

 

 

 

Tot astfel, trăind în lume, credincioşii simt presiunea ei. Presiunea lumii vine din toate părţile, sub diferite forme, în fiecare zi. Uneori avem impresia că n-o să rezistăm ci o să ne prăbuşim. Puţine sunt zilele când totul este calm. Ostilitatea lumii o simţim din plin. O simt credincioşii la lucru, o simt studenţii la universităţi. Toţi lucrătorii dedicaţi simt ura din partea lumii. Au simţit-o profeţii şi apostolii. Mântuitorul a rostit aceste cuvinte: „Dacă vă urăşte lumea ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră.” Trăim într-o lume ostilă. Formele de prigoană sunt foarte subtile. Deschidem televizorul şi auzim concepte care ne îngrozesc. Constatăm un spirit de toleranţă faţă de rău şi faţă de urât. Să fie cât mai hidoasă comportarea individului, astâzi este acceptabil. PRESIUNI...PRESIUNI. Cum vom rezista? Am vorbit de presiunea interioară a submarinului. Aceasta este soluţia când e vorba şi de presiunea lumii. CUM E LĂUNTRUL NOSTRU? În ce stare e chiar acum? Starea noastră lăuntrică(presiunea, ca să zicem aşa) trebuie în fiecare clipă să depăşească, să învingă asaltul lumii. Altfel vom fi striviţi. Cum realizăm lucrul acesta. Nu prin neglijarea Scripturii, nu prin neglijarea rugăciunii. Ci în fiecare zi cu mana consistentă a Cuvântului, cu meditaţii la cele veşnice, cu cântare. Cu alte cuvinte să ne îngrijim de partea sufletească prin a menţine relaţia cu Creatorul vie şi autentică deoarece omul nu trăieşte numai cu pâine ci cu orice cuvânt rostit de Dumnezeu.

 

George Cornici/19 Ianuarie, 2012

Amin! Foarte buna cugetare si indemn! Fii binecuvantat! Asa este, pe Domnul L-a urat inaintea noastra, sa fim veghetorisi sa ne intarim prin Cuvant!
Adăugat în 20/01/2013 de lboltasu
Intelept scris, felicitari!
Adăugat în 20/01/2013 de sanda_tulics
Bun sfat si de luat aminte. Si cand vom avea rugaciunea si Cuvantul in fiecare zi si vom starui in ele vom fi abia pe la jumatate din postata hotarata noua, mai ramane sa facem si cealalta jumatate care sunt inca doua lucruri: legatura frateasca si frangerea painii ( Fapte 2: 42). Cand toate cele 4 vor fi in noi zi de zi presiunea noastra va fi buna, vom atinge adancimi si inaltimi de nedescris si nu vom pati nimic, vom ramane intregi , vom ramane vii, pentru ca Capul nostru este Isus Hristos Domnul. Sa fiti binecuvantat de Domnul frate Cornici, mi-a placut ce am citit la dv, si pot sa zic ca aveti invataturi bune. Mai asteptam si alte scrieri ca si acestea cu care sa ne mai treziti mintea si gandurile. Domnul va foloseste si in directia aceasta, si este nevoie de a auzi astfel de sfaturi si invataturi.
Adăugat în 21/01/2013 de MihailCiprianMuresan
Aş putea numi îndemnul "Calmul din mijlocul furtunii" asemeni unui scriitor creştin; Ca şi creştină, care încerc să mă apropii zi de zi tot mai mult de Împărăţia lui Dumnezeu experimentez tot ceea ce dumneavoastră aţi scris în aceste rânduri; deşi aparent în juru-mi este linişte, într-un întuneric de nepătruns luptele sunt cumplite, da, pe viaţă şi pe moarte... dar aşa cum în interiorul submarinului există acea presiune pentru a putea rezista, la fel, Duhul Sfânt ne umple de puteri miraculoase, slăvit să fie Domnul! Înţelepte gânduri, bine prezentate, aştept şi altele! Fiţi binecuvântat.
Adăugat în 09/02/2013 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1212
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni